Hoe lang duurt een ontstoken achillespees?

Een blessure van de achillespees gaat langzaam over. De klachten zijn soms minder, soms weer wat erger. Met aangepast sporten en de oefeningen gaat het bij veel mensen binnen 3 maanden beter. De meeste mensen kunnen na 6 maanden weer de sport doen die ze voor de klachten deden.

Hoe herstellen van achillespees?

Een achillespeesblessure is meestal goed te behandelen door een fysiotherapeut. Zeker als je je in een vroeg stadium laat behandelen, kun je relatief snel en volledig herstellen. De meerderheid van de mensen met lichte klachten aan de achillespees is na tien tot twaalf weken klachtenvrij.

Hoe krijg je een achillespeesontsteking?

Je kunt een achillespeesblessure krijgen als je de pees meer belast dan gewoonlijk. Overbelasting kan veroorzaakt worden door herhaalde of langdurige belasting, bijvoorbeeld door hardlopen of wandelen. Ook verandering van ondergrond of schoenen kunnen zorgen voor overbelasting.

Hoe versterk je je achillespees?

Actie

  1. Haal het niet-geblesseerde been van de rand af en zak zo ver mogelijk naar beneden met de hak van het geblesseerde been, zodat de Achillespees helemaal op rek komt.
  2. Zet daarna het andere been weer bij en ga terug naar de startpositie.
  3. De oefeningen mogen lichte pijn opwekken.

Hoe achillespees genezen?

Behandeling van achillespeesontsteking

  1. Rust houden: het beste is om belastende training te vermijden.
  2. Zooltjes of hielkussens: het verhogen van de hak kan de spanning op de achillespees wat verlichten.
  3. Warming up: zorg dat je de belasting rustig opbouwt.

Wat is de pijn van de achillespees?

Zwelling en pijn van de Achillespees. De pijn is gerelateerd aan (sport)belasting. Er kan minder worden gesport of de sportprestaties zijn minder goed. Vaak is er sprake van ochtendstijfheid. In de volgende gevallen kan er sprake zijn van een ander soort blessure, die dus ook een ander soort behandeling behoeft.

Wat zijn de symptomen van een achillespeesblessure?

De volgende symptomen worden vaak gezien bij een Achillespeesblessure: 1 Geleidelijk ontstane pijn 2 Zwelling en pijn van de Achillespees 3 De pijn is gerelateerd aan (sport)belasting 4 Er kan minder worden gesport of de sportprestaties zijn minder goed 5 Vaak is er sprake van ochtendstijfheid

Wat is de achillespees?

De Achillespees is de grootste en sterkste pees in het menselijk lichaam. Deze pees brengt de krachten over van de diepe en de oppervlakkige kuitspieren naar het hielbeen. Dit zorgt voor een krachtige afzet van je voet tijdens hardlopen of springen. De Achillespees is op onderstaande figuur te zien.