Hoe lang duurt het herstel van een gebroken pols?

Houd er rekening mee dat u meer dan zes weken nodig heeft, voordat u de pols weer redelijk goed kunt gebruiken. Volledig normaal en pijnvrij gebruik van de pols zal meestal pas na drie maanden worden bereikt.

Kun je je hand nog bewegen met een gebroken pols?

Een gebroken pols is meestal pijnlijk en beweging is beperkt. Als u een pols heeft gebroken dan kunt u het volgende ervaren: Pijn in het gebied van de breuk, wat overal in de pols kan zijn, afhankelijk van welk bot is aangedaan. De pijn kan vanuit de pols naar de vingers en zelfs tot in de onderarm stralen.

Hoe lang blijft hand dik na polsbreuk?

Doordat u een aantal weken met gips of een andere immobilisatie methode behandeld bent kunnen de hand en de vingers de eerste 6 weken nog regelmatig dik worden. In het begin kan bewegen pijnlijk zijn. Toch is het belangrijk dit te blijven doen.

Wat na een polsbreuk?

Na het zetten van uw breuk krijgt u gips. Meestal draagt u dit gips vier tot vijf weken. U kunt uw arm niet zwaar belasten en uw pols niet bewegen. Wel is het belangrijk om uw vingers goed te bewegen zodat deze niet stijf worden.

Hoe weet je of je pols is gebroken?

De voornaamste kenmerken van een gebroken pols zijn: Pijn ter hoogte van de pols, die vermindert als u uw pols ondersteunt. Bewegingen in de pols sterk beperkt (mede door de pijn). Abnormale stand pols.

Hoe weet je of pols gebroken of gekneusd is?

Het verschil tussen een botbreuk en een kneuzing is vaak lastig te constateren. Alleen wanneer duidelijk een bot uitsteekt is dit verschil te zien met het blote oog. Omdat er zich in beide gevallen een zwelling vormt en de huid verkleurt door een bloeduitstorting.

Hoe lang duurt de genezing van een botbreuk?

Het proces van breukgenezing (herstel van een botbreuk) duurt over het algemeen, onder normale omstandigheden ongeveer 6 tot 8 weken. Dit kan langer duren als het om een bot gaat dat een zwaar gewicht moet dragen. Ook bij oudere mensen duurt dit proces langer. Bij kinderen genezen botten juist vaak sneller.

Hoe lang blijft voet dik na gips?

U zult merken dat u de voet na de eerste week steeds langer naar beneden kunt houden zonder dat uw voet pijn doet. De zwelling kan lang aanhouden. Hierbij is 3 tot 6 maanden een gemiddelde periode.

Hoe slapen met gebroken pols?

U gaat naar huis met een draagdoek (mitella), zodat de arm rust krijgt en u de pols hoog kunt houden in verband met de zwelling. Deze draagdoek kan ‘s nachts af en om uw arm dan rust te geven, kunt u deze op een kussen leggen.

Wat zijn de symptomen van een gebroken pols?

De voornaamste kenmerken van een gebroken pols zijn:

  • Pijn ter hoogte van de pols, die vermindert als u uw pols ondersteunt.
  • Bewegingen in de pols sterk beperkt (mede door de pijn).
  • Abnormale stand pols.
  • Zwelling en/of kraken ter hoogte van de pols.
  • Blauwe plek (echymmose) ter hoogte van de pols en hand.