Is er nog blauwalg in de Kralingse Plas?

De Kralingse Plas is met ruim 3,5 miljoen bezoekers per jaar een belangrijke recreatieplek voor de stad, bewoners en bezoekers. Net zoals in al het andere oppervlaktewater leeft er blauwalg in de Kralingse Plas.

Kun je zwemmen in de Kralingse Plas?

In Zuid-Holland kun je op veel plekken in de natuur zwemmen. Er zijn plassen en meren aangewezen als officieel zwemwater. In Rotterdam is de Kralingse Plas daar een voorbeeld van.

Kun je zwemmen in de Rotte?

Zwemmen in de Rotte is nog niet aan de orde, luidt het advies. ,,Het is geen officieel zwemwater, dat stelt de provincie Zuid-Holland die daar metingen voor verricht”, sprak dijkgraaf Van der Klugt. ,,Natuurlijk wordt er op warme dagen gezwommen of in gesprongen.

Waar mag je zwemmen Rotterdam?

Dit zijn de meest verkoelende plekken in of bij Rotterdam waar je heerlijk buiten kunt zwemmen.

  1. De Esch (Kralingen)
  2. Kralingse Plas (Kralingen)
  3. Zevenhuizerplas (Nesselande)
  4. Heijplaat (Charlois)
  5. ‘t Zwarte Plasje (Hillegersberg)

Kan je zwemmen in een sloot?

Open water zoals sloten, rivieren en grachten zijn géén officieel zwemwater en worden niet gecontroleerd. Bij het zwemmen in niet-officieel zwemwater bestaat daarom een hoger risico op infecties.

Is Kralingse Bos open Corona?

Houd wel de coronamaatregelen in acht! Lees ze hier. Barbecueën bij het strandbad, naar kinderboerderij De Kraal, een rondje rennen om plas: er is geen Rotterdammer die niet geniet van het Kralingse Bos.

Waar zwemmen Kralingse Plas?

In de Kralingse Plas en de Bergse Plassen is blauwalg gesignaleerd, dus zwemmen wordt hier afgeraden. Het zwemwater in de Zevenhuizerplas is nog wel schoon. Op zwemwater.nl vind je de actuele status van natuurwater in Nederland.

Kun je zwemmen in de sloot?

Waar zwemmen Rottemeren?

Binnen recreatiegebied Rottemeren zijn drie officiële zwemwaterlocaties aangewezen. Namelijk: Zevenhuizerplas, Strand Noordwestzijde Strandweg, Zevenhuizen. Een voormalige zandwinput van 178 ha.

Waar kan je zwemmen in Barendrecht?

De zwemplas bij het Clarabos en de zwemplas bij het Vrijenburgbos zijn fijne plekken voor een verfrissende duik. Dit zijn officiële zwemwaterlocaties in Barendrecht. Het Barendbos is een ‘kandidaat locatie’. Het is nog geen officieel zwemwater, maar het water wordt wel gecontroleerd.

Waar kan je veilig zwemmen?

U kunt alleen zwemmen in officieel aangewezen zwemplekken. Want daar houdt de overheid de veiligheid in de gaten. Rivieren en kanalen staan niet op de lijst met officieel aangewezen zwemplekken.

Kun je zwemmen in de Amsterdamse grachten?

Waterkwaliteit grachten Amsterdam Het water in de Amsterdamse grachten is schoner dan ooit. Maar de grachten en de Amstel zijn geen officieel zwemwater. Door boten kan het zelfs gevaarlijk zijn om hier te zwemmen.