Wanneer bloeit de Jasmijn in de tuin?

Afhankelijk van het soort jasmijn behoudt of verliest deze zijn blad. De bloemen bloeien meestal in een witte kleur, de winterjasmijn daarentegen siert de tuin in de winter met felle gele bloemen. Waar moet je de jasmijn planten? De jasmijn kun je planten in alle grondsoorten, van neutraal tot zure of kalkrijke grond.

Wat is Gewone Jasmijn?

Jasminum officinale is een andere soort jasmijn, vooral bekend vanwege de fantastische bloemengeur. De Nederlandse naam is gewone jasmijn of bruidstranen.De witte bloemen verschijnen in grote hoeveelheden van juni tot in september. De essentiƫle olie van gewone jasmijn is een geliefd onderdeel van vele parfums.

Wat is een jasmijnboom?

Jasmijnboom. Er zijn geen jasmijnbomen, maar wel twee soorten jasmijn die goed de hoogte in kunnen gaan. Dit zijn de boerenjasmijn en winterjasmijn. Ook de Syringa Vulgaris (sering) wordt vaak gezien als jasmijnboom. Hoe je de jasmijnboom moet snoeien is afhankelijk van het soort.

Hoe snijd je een jasmijnplant?

Snijd in de volle zomer of in de herfst gezonde stengels van 15 cm af van een jasmijnplant. Bereid een pot voor met aarde en compost en steek de stengels in de pot. Zet de pot gedurende de winter in een zonnig raamkozijn, geef voldoende water en zet de plant in de lente buiten uit. Advertentie.